Wijn

SVH Wijn voor opleidersWil jij als (horeca)professional je kennis over wijn vergroten, over wijn kunnen adviseren en wijn-spijscombinaties kunnen maken? Met het branche-erkende examen SVH Wijn 2 heb je voldoende kennis in huis om professioneel met wijn te werken. Het examen SVH Wijn 3 gaat nog een stap verder. Dit is vooral gericht op zelfstandig werkend gastheren/-vrouwen en leidinggevenden bediening. Je leert onder meer om wijn-spijs-combinaties te maken met gerechten op de kaart van het restaurant en een selectie van huiswijnen samen te stellen.

De examens bestaan uit zowel theorievragen als vragen waarbij je wijn moet proeven. Om aan deze examens te mogen deelnemen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden kun je deelnemen aan het examen vanaf 16 jaar. Informeer hiernaar bij SVH.

Kies voor meer kwaliteit

De diploma’s SVH Wijn 2 en 3 zijn ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en worden erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Dit is een onafhankelijke instelling voor beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens, die erop toeziet dat er wordt gewerkt volgens de geldende kwaliteitsnormen. Voor jou betekent dat: een diploma waarvan de waarde en kwaliteit is gewaarborgd.

Hoe kun je examen doen?

Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Wijn 2 of 3 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Wijn 2 of 3. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk de mogelijkheden:

Examen doen met opleiding

De volgende opleider biedt de opleidingen SVH Wijn 2 en 3 met aansluitend het examen aan:

Wijntraining Online

Deze lijst wordt nog verder aangevuld.

Examen doen zonder opleiding

Wil je alleen het examen SVH Wijn 2 of 3 doen, zonder voorafgaande opleiding? Ook dat is mogelijk via Wijntraining Online.

Leermiddelen

Om je voor te bereiden op de examens, kun je het boek Aan de slag met wijn gebruiken. Medio 2017 zijn de nieuwe leermiddelen voor Wijn 2 en Wijn 3 beschikbaar.

SVH Wijn voor opleiders