Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Raad van Toezicht

SVH wordt geleid door een directeur onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze raad bestaat uit voorzitter Sander Allegro, Ben Francooy, Marc Schoorel, Joke Elzenaar en Thijs Merks. Hieronder stellen wij hen aan je voor.

Drs Sander M. Allegro B.Ha (voorzitter)

Gastvrijheid, strategie en innovatie zijn de kernbegrippen in de professionele activiteiten van Sander Allegro. Vanuit zijn positie van director of industry relations bij Hotelschool Den Haag en vanuit zijn eigen adviespraktijk Allegro INN ovationS ondersteunt hij (gastvrijheids-)organisaties bij innovatieve strategieontwikkeling én uitvoering. Sander studeerde Hotelmanagement aan Hotelschool Den Haag en behaalde een doctoraal organisatieantropologie aan de VU in Amsterdam. Hij deed praktijkervaring op bij diverse hotels en restaurants. Sinds 1993 is hij werkzaam als consultant, trainer, docent en motivational speaker. Ook is hij actief als columnist bij diverse horecapublicaties en is hij bestuurder van diverse not for profit organisaties.

Drs Joke Elzenaar MA

Joke Elzenaar heeft verschillende directiefuncties bekleed binnen NCOI Groep. Ze hield zich bezig met verschillende overnames en reorganisaties. Op dit moment is zij directeur van Bestuursacademie Nederland, de opleider voor het openbaar bestuur. Zij studeerde onderwijskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde een Master Advanced Labour Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie was ze werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nationale Nederlanden, ING, ROC Flevoland en enkele trainingsbureaus. Inmiddels heeft zij 25 jaar managementervaring in beroepsonderwijs en bedrijfsopleidingen. Naast haar baan heeft zij steeds bestuurs- en toezichtfuncties vervuld. Horecakennis en affiniteit deed zij op via het restaurant van haar zoon die de MHS doorliep.

Ben Francooy

Als voorzitter van de FNV Horecabond is Ben Francooy al meer dan 10 jaar nauw betrokken bij SVH. De bond vindt het heel belangrijk dat er een onafhankelijk instituut is dat zorg draagt voor kwalitatief goede opleidingen voor de 300.000 vakmensen in deze bedrijfstak. Daarbij gaat het zowel om het borgen van de kwaliteit van de leermiddelen en de examinering als om de mensen de weg te wijzen naar de juiste opleiding die past bij hun carrièreperspectief. Francooy kent de bedrijfstak ook ruimschoots vanuit de praktijk: hij werkte 15 jaar als kok bij verschillende restaurants en volgde alle bijbehorende opleidingen.

Thijs Merks

Thijs Merks is interim manager en management consultant in horeca, leisure en retail. Sinds 2010 is hij betrokken bij de herintroductie van Postillion Hotels, waar hij thans lid is van de RVC en betrokken bij de verdere uitbouw van de hotelketen. Daarvoor bekleedde hij diverse management- en directieposities, bij hotelrestaurant de Roode Leeuw, Grand Hotel De l’Empereur, Accor hotels, fitnessconcern David Lloyd en Autogrill Group Nederland/AC Restaurants & Hotels. Hij was altijd nauw betrokken bij de opleidingsprogramma’s en heeft het ontwikkelen van mensen hoog in het vaandel staan. Zijn persoonlijke ambitie is om van SVH weer een kwaliteitskeurmerk te maken voor opleidingen in de horeca.

Marc Schoorel

Marc Schoorel heeft een rijk verleden in de horeca en het onderwijs. Hij studeerde in 1983 af als Restaurantkok aan de Culinaire Vakschool van Groningen. Na deze studie was hij werkzaam als chef en heeft hij de opleiding tot SVH leermeester voltooid, waarna hij zich verder heeft verdiept in het horecaonderwijs. Tijdens en na zijn opleiding HBO docent Consumptieve Techniek heeft hij zich als vaktechnisch coördinator, docent en Manager Onderwijs Horeca ingezet voor de ontwikkeling van het horecaonderwijs bij o.a. het Onderwijscentrum Horeca in Zoetermeer en het ROC Leiden. In zijn huidige functie als directeur bij mbo Rijnland bezet hij de portefeuilles marketing en HRM, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in onderwijslogistiek en Lean verbetermanagement. Naast deze functie is hij sinds 2006 actief in diverse besturen van o.a. de MBO raad, Examenwerk.nl en SBB. Marc gelooft in de ‘sharing economy’. Hij zal meezoeken naar de plaats van SVH in deze sterk veranderende wereld en naar samenwerking met andere partners, om meerwaarde te geven aan het werken in de horeca – want dat is de leukste baan die er is!

Het geheime ingrediënt dat ben jij.