Bijschrijving Register Sociale Hygiëne

Bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne

Op basis van een eerder behaald diploma kun je door de Landelijke Examencommissie (LEC-SVH) worden bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Bijschrijving in het Register is noodzakelijk omdat werkgevers en overheidsinstanties zo kunnen controleren of je beschikt over voldoende kennis van en inzicht in Sociale Hygiëne. Alleen als je in het Register staat, mogen zij jou een horecavergunning verlenen. Als je recht hebt op een bijschrijving, word je uiterlijk vier weken nadat je de bijschrijving hebt aangevraagd, bijgeschreven in het Register.

Wanneer je een examen SVH Sociale Hygiëne hebt gedaan en geslaagd bent voor het examen word je automatisch bijgeschreven in het Register. Je ontvangt dan bij je SVH Diploma Sociale Hygiëne direct de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne en hoeft dan zelf niets meer te doen. 

Wil je weten of je in het Register Sociale Hygiëne staat, of jouw (vak)diploma in aanmerking komt voor de overgangsregeling of hoe je de aanvraag doet? Klik dan hieronder op het stappenplan; Overgangsregeling Register. (Deze aanvraag kost €58,- incl. 21% BTW).  

overgangsregeling Register

 
Er zijn echter drie bewijsstukken die altijd recht geven op een gratis bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne. Dat zijn de volgende bewijsstukken:

- SVH Diploma Sociale Hygiëne (afgegeven vanaf 01 januari 2016)
- SVH Verklaring Sociale Hygiëne (afgegeven tot en met 31 december 2015)
- Verklaring van vakbekwaamheid als bedoeld in artikel 41, eerste lid van de Drank- en Horecawet, zoals dit artikellid luidde op 31 december 1995.

Ben je reeds in het bezit van de SVH Verklaring Sociale Hygiëne of het SVH Diploma Sociale Hygiëne? Dan sta je al in het Register Sociale Hygiëne vermeld.  

Je vraagt deze bijschrijving in onze webshop aan via onderstaande link.
Voeg twee documenten toe: een kopie van je diploma op basis waarvan je een bijschrijving aanvraagt en een kopie van je geldige legitimatiebewijs.

Voor het aanvragen van deze bijschrijving brengen wij geen kosten in rekening. 

Als bewijs van je bijschrijving ontvang je van de LEC-SVH de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. In deze brief verklaart de LEC-SVH dat je voldoet aan de gestelde eisen en dat je bent bijgeschreven in het Register. Naast deze bijschrijving is het mogelijk om een SVH Diploma Sociale Hygiëne aan te vragen bij SVH. Hiermee krijgt jouw bijschrijving een nog officiëler karakter. Let op: dit geldt alleen voor de gratis bijschrijving en dit diploma zelf kost €58,- incl. 21% BTW. Vraag hier het SVH Diploma Sociale Hygiëne aan.

Bijschrijving bestellen

Aanvragen Bijschrijving Register

Vraag een Bijschrijving in het Register Sociale Hygiëne aan.