Raad van Toezicht

 Raad van Toezicht SVH

SVH wordt geleid door een directeur onder toezicht van een Raad van Toezicht. Deze raad bestaat uit (v.l.n.r.) voorzitter Sander Allegro, Ben Francooy, Ricardo Winter, Joke Elzenaar en Thijs Merks. Hieronder stellen wij hen aan je voor.

 

Sander Allegro

Drs Sander M. Allegro B.Ha (voorzitter)

Gastvrijheid, strategie en innovatie zijn de kernbegrippen in de professionele activiteiten van Sander Allegro. Vanuit zijn positie van director of industry relations bij Hotelschool Den Haag en vanuit zijn eigen adviespraktijk Allegro INN ovationS ondersteunt hij (gastvrijheids-)organisaties bij innovatieve strategieontwikkeling én uitvoering. Sander studeerde Hotelmanagement aan Hotelschool Den Haag en behaalde een doctoraal organisatieantropologie aan de VU in Amsterdam. Hij deed praktijkervaring op bij diverse hotels en restaurants. Sinds 1993 is hij werkzaam als consultant, trainer, docent en motivational speaker. Ook is hij actief als columnist bij diverse horecapublicaties en is hij bestuurder van diverse not for profit organisaties.

   

Joke Elzenaar

Drs Joke Elzenaar MA

Joke Elzenaar heeft verschillende directiefuncties bekleed binnen NCOI Groep. Ze hield zich bezig met verschillende overnames en reorganisaties. Op dit moment is zij directeur van Bestuursacademie Nederland, de opleider voor het openbaar bestuur. Zij studeerde onderwijskunde aan de Universiteit Leiden en behaalde een Master Advanced Labour Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie was ze werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nationale Nederlanden, ING, ROC Flevoland en enkele trainingsbureaus. Inmiddels heeft zij 25 jaar managementervaring in beroepsonderwijs en bedrijfsopleidingen. Naast haar baan heeft zij steeds bestuurs- en toezichtfuncties vervuld. Horecakennis en affiniteit deed zij op via het restaurant van haar zoon die de MHS doorliep.

Ben Francooy

Ben Francooy

Als voorzitter van de FNV Horecabond is Ben Francooy al meer dan 10 jaar nauw betrokken bij SVH. De bond vindt het heel belangrijk dat er een onafhankelijk instituut is dat zorg draagt voor kwalitatief goede opleidingen voor de 300.000 vakmensen in deze bedrijfstak. Daarbij gaat het zowel om het borgen van de kwaliteit van de leermiddelen en de examinering als om de mensen de weg te wijzen naar de juiste opleiding die past bij hun carrièreperspectief. Francooy kent de bedrijfstak ook ruimschoots vanuit de praktijk: hij werkte 15 jaar als kok bij verschillende restaurants en volgde alle bijbehorende opleidingen.

Thijs Merks

Thijs Merks

Thijs Merks is interim manager en management consultant in horeca, leisure en retail. Sinds 2010 is hij betrokken bij de herintroductie van Postillion Hotels, waar hij thans lid is van de RVC en betrokken bij de verdere uitbouw van de hotelketen. Daarvoor bekleedde hij diverse management- en directieposities, bij hotelrestaurant de Roode Leeuw, Grand Hotel De l’Empereur, Accor hotels, fitnessconcern David Lloyd en Autogrill Group Nederland/AC Restaurants & Hotels. Hij was altijd nauw betrokken bij de opleidingsprogramma’s en heeft het ontwikkelen van mensen hoog in het vaandel staan. Zijn persoonlijke ambitie is om van SVH weer een kwaliteitskeurmerk te maken voor opleidingen in de horeca.

 Ricardo Winter

Ricardo Winter

Ricardo Winter was 11 jaar lid van de Raad van Bestuur ROCvA  en ROC Flevoland. Zijn aandachtsgebieden zijn voortijdig schoolverlaten, educatie & inburgering en entreeopleidingen vakmanschap. Sinds 5 jaar is hij tevens voorzitter van de Bedrijfstakgroep Horeca, Toerisme en Recreatie, Voeding en Facilitaire Dienstverlening, dat landelijk voeling houdt met het bedrijfsleven en betrokken is bij de totstandkoming van de kwalificatiedossiers. Winter is voorzitter van de Sectorkamer Voedsel, Groen en Gastvrijheid. Verder is hij voorzitter van het College van Bestuur van het ROC Leiden, zit hij in de Raad van Toezicht van het Jongerencultuurfonds Amsterdam Onderwijs en is hij lid van het bestuur van Podium Mozaïek te Amsterdam.