Branchevaststellingscommissie

SVH zet zich in om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten. Welke branche-examens moeten er worden ontwikkeld? Voor welke specifieke functies en specialisaties moeten er profielen en examens komen? Dit wordt besloten in de Branchevaststellingscommissie (BVC) waarin partners als werkgevers, medewerkers, vakbonden en onderwijs zijn verenigd. Wanneer de BVC zijn goedkeuring uitspreekt over de functieprofielen en de globale opzet van de eindtermen, is het daarna aan SVH om daar examens van te ontwikkelen.

Bekijk de leden van de Branche Vaststellingscommissie hieronder. 

Namens Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- Leo Bruijn (erelid KHN, voorzitter Landelijk Bestuur Horeca Vakpunt, oud-ondernemer)
- Merijn Jansma (Eigenaar In den Gloeiende Gerrit te Hoogland en voorzitter HorecaVakpunt Midden Nederland)

Namens Gastronomisch Gilde (Koksgilde en Gilde van Meesterkoks) en de Sterklas:

- SVH Meesterkok Theo van Rensch

Namens de vakbonden:

- Jacqueline Twerda (CNV Vakmensen)

Namens de mbo horecaopleidingen:

- Wichard Rops (voorzitter Werkgroep Directeuren Horeca, directeur Horecaopleidingen Summa College Eindhoven)

Namens SVH:

- Ricardo Eshuis (directeur SVH)

Winnaar Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015:

- Harold Wennink (bedrijfsleider Restaurant Vroeg in Bunnik)

BVC