Aan tafel met onze klanten

In ´Aan tafel met´ komen klanten van SVH aan het woord die vertellen over hun werk en wat hen bezighoudt. Hoe gaan zij om met ontwikkelen en opleiden? Welke ontwikkelingen zien ze in de branche en hoe springen zij daar op in?

Aan tafel met:

Irma Voskamp   Irma Voskamp van Accor Nederland
Irma Voskamp is Training Manager bij Accor Nederland. Ze houdt zich bezig met het aanbod, de planning en de organisatie van alle trainingen die binnen Accor Nederland worden gegeven. Zelf traint ze ook nog; de Leermeester training. "We zijn er trots op dat we een erkend leerbedrijf zijn, en op die manier weer talentvolle stagiaires en leerlingen kunnen aantrekken. Niet alleen is het leermeesterschap voor de werkgever belangrijk, ook medewerkers beseffen dat het behalen van zo'n erkend diploma tijdens hun volledige carrière een meerwaarde heeft." Irma vertelt over het opleidingsbeleid van Accor, en de waarde van groei en vernieuwing. "Natuurlijk krijgt een medewerker dankzij de ontwikkelingsmogelijkheden die wij bieden een band met Accor, maar die ontwikkeling kan ook leiden tot uitvliegen. Het gaat er meer om dat onze mensen in beweging zijn. Beweging is goed, zo ontdekt iedere medewerker zijn of haar eigen potentieel." Lees meer...
     
Hein Post  

Hein Post van Hein Post  Wijn & Gastronomie
Hein Post Wijn & Gastronomie is al 30 jaar een begrip in Groningen. De wijn- en whiskyspeciaalzaak in Groningen heeft twee vestigingen en een webshop, en verzorgt wijncursussen voor particulieren en restaurants. Oprichter en eigenaar Hein Post vertelt over zijn bedrijf, hoe hij omgaat met opleiden en welke trends hij in de markt ziet. Ook heeft hij enkele tips voor restaurateurs om de wijnbeleving van hun gasten te vergroten. In totaal werken er vier vinologen bij het bedrijf en de vijfde volgt nu de opleiding. Hein Post: "We hechten veel waarde aan het vakmanschap van onze medewerkers. Je moet geen flauwekulverhalen gaan vertellen over wijn." Lees meer...

     
Huib Kabel   Huib Kabel,  MBO College Hilversum
Huib Kabel is docent gastronomie van het MBO College Hilversum en projectleider van ‘Circle of life’. Dit project kwam begin van dit jaar in het nieuws met de adoptie van een kalfje. Het dier wordt een jaar lang verzorgd en daarna geslacht en volledig verwerkt in het lesrestaurant van de horecaopleiding in Hilversum. Huib Kabel: “Het zal een belangrijk leermoment voor de studenten zijn. Maar het worden allemaal koks, chefs hopelijk, en dan moeten ze toch weten hoe de wereld in elkaar steekt en hun verantwoordelijkheid kennen.” Lees meer...
     
Har Schouten   Har Schouten, van De Pijler
De Pijler is een school voor praktijkonderwijs in Den Helder. Met zijn collega bereidt docent Horeca Har Schouten zijn leerlingen voor op een baan in de horeca, in nauwe samenwerking met stagebedrijven in de omgeving. “Het doet me goed dat deze bedrijven andere mensen ook een kans geven, dat ze oog hebben voor het maatschappelijk belang. Na zeven jaar weten ze ook wel wat ze aan ons hebben en dat ze leerlingen krijgen die 9 van de 10 keer ontzettend gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.” Lees meer...
     
Mikel de Jongh   Mikel de Jongh, van Café Restaurant Brouwerij de Beyerd
Mikel de Jongh is samen met zijn broer Orson eigenaar van Café Restaurant Brouwerij de Beyerd in Breda, een bruin café dat al 176 jaar in handen is van de familie De Jongh. Ook is hij voorzitter van de Commissie Meesterproef SVH Meesterschenker. Hij houdt van zijn vak en spoort vakgenoten aan om ook te gaan voor de hoogste graad van vakbekwaamheid: de titel SVH Meesterschenker. “Je doet zoveel nieuwe kennis op en leert mensen kennen die ook op een bijzondere manier met drank bezig zijn.” Lees meer...
     
Karel van Erve   Karel van Erve, van Kookstudio Thorn
In het witte stadje Thorn in Midden-Limburg is al sinds 1994 Kookstudio Thorn gevestigd. Eigenaar Karel van Erve werkte 25 jaar als kok en 10 jaar in het onderwijs toen hij besloot voor zichzelf te beginnen. Nu volgen jaarlijks tussen de 30 en 40 leerlingen er een opleiding tot kok of bekwamen al werkende koks zich verder in patisserie of in de verfijnde warme en koude keuken. Hoe leidt hij zijn leerlingen op en wat is zijn visie op horecaonderwijs? Lees meer...
     
Pieter van der Poel   Pieter van der Poel, van Van der Poel IJs
Van der Poel IJs is al jaren een begrip in Hengelo en Enschede. Het familiebedrijf telt twee ijssalons en een lunchroom. Terwijl vader SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel achter de schermen nog steeds actief is, zwaaien zoon Pieter en dochter Meike sinds 2001 de scepter over de salons. Pieter vertelt over het familiebedrijf, dat al vier keer de prijs IJssalon van het Jaar won. Wat is het geheim van hun succes? Lees meer...
     
Inez Martin   

Inez Martin, van Tafelvanzeven
In de eerste editie gingen we in gesprek met Inez Martin, die in Rotterdam het succesvolle leerwerktraject Tafelvanzeven leidt. Allochtone vrouwen met een passie voor horeca worden begeleid richting werk in de horeca. “Het zijn heel gepassioneerde mensen en je ziet hun zelfvertrouwen met de dag groeien“, aldus Inez Martin. Inmiddels is de Tafelvanzeven een bekend begrip in Rotterdam en is het MVO-project met meerdere prijzen beloond. Lees meer...