Archief 2016

   

Nieuwe Algemene Voorwaarden en Examenreglement

30 december 2016

SVH heeft op vrijdag 30 december de nieuwe Algemene Voorwaarden bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Ook het Examenreglement is aangepast. Klik op de links om de aangepaste documenten te bekijken.

     
Eerste examen SVH Wijn 2  

Eerste diploma’s SVH Wijn 2 uitgereikt

17 november 2016

Een groep accountmanagers van Heineken ontving deze week - nadat zij geslaagd waren voor het door hen gemaakte examen SVH Wijn 2 - als eerste het nieuwe branche-erkende diploma SVH Wijn 2. Na een cursus via Wijntraining Online hadden ze op maandag 31 oktober hun examen afgelegd. Het examen SVH Wijn 2 werd voor de zomervakantie geïntroduceerd. Het is gericht op (horeca)professionals die hun kennis over wijn willen vergroten, over wijn willen adviseren en wijn-spijs-combinaties willen kunnen maken. Lees meer...

 

     
Top 10 Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca bekend  

Top 10 Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca bekend

9 november 2016

Op woensdag 9 november heeft SVH de top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 bekendgemaakt. De namen van de 10 leerbedrijven zijn gepubliceerd op de website. Leerlingen en docenten hebben 111 horecabedrijven in Nederland genomineerd, hiervan zijn 84 bedrijven de strijd aangegaan. De volgende leerbedrijven eindigden bij de laatste 10, in willekeurige volgorde. Lees meer...

     
 SVH ISO-gecertificeerd  

SVH ISO-gecertificeerd

4 november 2016

Na een periode van uitgebreide audits in de organisatie en bij enkele kritische toeleveranciers heeft SVH op maandag 31 oktober het certificaat voor informatiebeveiliging behaald: NEN: ISO 27001:2013. SVH wil een betrouwbare organisatie zijn voor stakeholders in de horecabranche en hen ervan verzekeren dat informatie integer en betrouwbaar, en op de juiste wijze beveiligd en beschikbaar is. Deze exercitie heeft aangetoond dat dit bij SVH helemaal op orde is. Lees meer...

     
Migratie BPV2 naar Digitaal Beoordelen  

Migratie BPV2 (SVH) naar Digitaal Beoordelen (Examenwerk)

14 oktober 2016

De WDH, WDFD, SVH en Examenwerk hadden oorspronkelijk afgesproken dat de digitale handboeken van de kwalificatiedossiers tot 2015 van horeca en fd alleen beschikbaar zouden komen via SVH onder de noemer BPV2 en dat het digitale handboek bpv voor de nieuwe kwalificatiedossiers alleen beschikbaar zou komen via Examenwerk onder de noemer Digitaal Beoordelen. Lees meer...

     
 Nieuwe leermiddelen Kok en Gastheer/-vrouw niveau 2  

Eerste scholen van start met nieuwe leermiddelen Kok en Gastheer/-vrouw niveau 2

15 september 2016

Vorige week zijn de leerlingen van het ROC van Amsterdam en het Summa College het schooljaar gestart met de nieuwe leermiddelen SVH Kok en SVH Gastheer/-vrouw niveau 2. Alle studenten kregen een goodiebag met daarin het theorie- en werkboek, en een recept waarmee ze direct aan de slag kunnen om een heerlijke selderijsoep of ijsthee te maken. Meer weten over de nieuwe leermiddelen? Lees meer...

 Start Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016  

Start Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016

1 september 2016

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is weer van start gegaan. Ook dit jaar gaan we samen met docenten, leermeesters en leerlingen op zoek naar het leerbedrijf dat deze felbegeerde titel verdient. De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca zorgt elk jaar voor veel aandacht, zeker voor de winnaar. Daarom gaven we één van de kanshebbers alvast een voorproefje. Lees meer...

   

Nieuwe Meestertitel SVH Meester Horecaondernemer

29 juli 2016

SVH zal op de Horecava 2017 de nieuwe Meestertitel: SVH Meester Horecaondernemer lanceren. “De afgelopen maanden is na draagvlak- en haalbaarheidsstudies de knoop doorgehakt”, zegt SVH-directeur Ricardo Eshuis. Lees meer...

      
Ricardo Eshuis in bestuur Bocuse d'Or  

Ricardo Eshuis in bestuur Bocuse d'Or Nederland

26 juli 2016

Ricardo Eshuis is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo Eshuis introduceert zichzelf als volgt: “Mijn werk voor SVH en de doelstellingen van Bocuse d’Or Nederland liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren.” Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere profilering van de Bocuse d’Or en voor commerciële zaken, hierbij zal Ricardo zal zijn expertise en netwerk in gaan zetten. Lees meer...

   

 

SVH Meesterzoeker app  

Nieuw: SVH Meesterzoeker app

18 juli 2016

Genieten van een horecabelevenis op niveau? Met de nieuwe SVH Meesterzoeker app vind je snel en eenvoudig een horecagelegenheid waar een SVH Meester werkt. Dit kan een restaurant zijn maar bijvoorbeeld ook een ijssalon of café. SVH Meesters behoren tot de top van de Nederlandse horeca. Er zijn ruim 280 SVH Meesters in vijf disciplines: SVH Meesterkok, Wijnmeester, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider. Je kunt in de app zoeken op bijvoorbeeld plaats maar ook kijken waar de dichtstbijzijnde bedrijven met een SVH Meester zijn. Lees meer...

   

 

Winnaars SVH Horeca Roadshow schooljaar 2015-2016  

Winnaars SVH Horeca Roadshow schooljaar 2015-2016

14 juli 2016

Hoe voelt het om als winnaar van de SVH Horeca Roadshow te gast te zijn in het Okura Hotel? Klas 2H van S.S.G. De Rede in Terneuzen heeft deze geweldige prijs gewonnen, zij haalden in het schooljaar 2015-2016 de meeste punten in de quiz die onderdeel uitmaakt van de SVH Horeca Roadshow. De 16 leerlingen wacht een culinaire workshop van SVH Meesterkok Onno Kokmeijer. Lees meer...

      
 Klasbak Trofee voor Jarno Eggen en Cindy Borger  

Klasbak Trofee voor Jarno Eggen en Cindy Borger

24 juni 2016

Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger ontvingen maandagavond bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen. Lees meer...

      
Branche-erkenning HSN  

HSN ontvangt SVH branche-erkenning voor twee opleidingen

14 juni 2016

HSN (Horeca Stichting Nederland) heeft de branche-erkenning ontvangen voor haar opleidingen Leermeester en Sociale Hygiëne. Beide opleidingen zijn erkend volgens de vernieuwde SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016. Deze regeling geeft nog meer helderheid over de kwaliteit van opleidingen aan iedereen die een horecaopleiding wil gaan volgen. Lees meer...

      
Branche-erkenning Picabia  

Opleiding Leermeester van Picabia nu ook branche-erkend

13 juni 2016

Horecamedewerkers die hun leermeesterdiploma willen behalen, kunnen voortaan ook kiezen voor een branche-erkende opleiding. Op 2 juni ontving Picabia Opleidingen namelijk de officiële erkenning van de vernieuwde SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016 voor de opleiding Leermeester. De opleiding Sociale Hygiëne van Picabia Opleidingen is al sinds begin dit jaar erkend volgens de nieuwe erkenningsregeling. Lees meer...

      
Lancering huisstijl  

SVH slaat nieuwe weg in met nieuwe huisstijl

6 juni 2016

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) is na de herstart op 1 januari 2014 en de komst van de nieuwe directeur Ricardo Eshuis in juni dat jaar een andere weg ingeslagen. Er is hard gewerkt om SVH weer te maken tot hét kwaliteitskeurmerk voor iedereen die leert, werkt of opleidt in de horeca. Bij deze nieuwe koers hoort een nieuwe uitstraling en positionering. Op maandag 6 juni 2016 hebben de SVH Meesters tijdens de eerste SVH Meesterdag de primeur gekregen. Zij kregen als eerste de nieuwe huisstijl met bijhorende positionering te zien. 

SVH staat achter de Nederlandse horeca
Dit is de nieuwe pay-off die onder het nieuwe logo prijkt. Het omvat de essentie van wat SVH doet en waar we voor staan. Primair richten we ons op iedereen die leert en werkt in de branche. SVH is de motor achter het stimuleren van vakbekwaamheid in de horeca. We steunen de Nederlandse horeca op elk niveau als onafhankelijk kennisinstituut en dragen bij aan een goede infrastructuur voor werkgevers én werknemers in de branche om de vakbekwaamheid te vergroten. Lees meer...

      
Terugblik SVH Meesterdag  

Terugblik SVH Meesterdag

5 juni 2016

“Een Meesterlijke avond", “voelbaar positieve energie", “mooie plek, mooie club, mooie avond, trotse meester!", “SVH heeft een goed visitekaartje en visie voor de toekomst afgegeven". De reacties na onze eerste SVH Meesterdag op 6 juni in Hotel Okura in Amsterdam waren overweldigend. We zijn trots om te zien dat er zoveel verbondenheid tussen de SVH Meesters is en zoveel enthousiasme om samen de SVH Meestertitels nog meer op de kaart te zetten. De boodschap na afloop was duidelijk: volgend jaar zijn we er zeker weer bij! In deze terugblik zetten we nog even de hoogtepunten op een rij. Lees meer...

      
Nieuwe examens SVH Kok  

Nieuwe examens SVH Kok

26 mei 2016

Het gaat goed met de Nederlandse horeca. We kunnen er niet omheen, de vraag naar geschoolde medewerkers stijgt, in het bijzonder de vraag naar koks. Er ontstaat een tekort aan vakbekwaam personeel in de horeca. SVH speelt daar op in met een branche-erkend diploma SVH Kok.Het examen is gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel en op ruim 200 interviews die door SVH zijn afgenomen in de branche en dekt minimaal de beroepsspecifieke onderdelen van het mbo-kwalificatiedossier Keuken.Lees meer...

      
Jef Schuur legt succesvolle Meesterproef af  

Jef Schuur legt succesvolle Meesterproef af

22 april 2016

Restaurant & Hotel Bij Jef* in Den Hoorn - Texel is sinds donderdag 21 april een tweede SVH Meestertitel rijker. Nadat gastvrouw en mede-eigenaar Nadine Mögling in 2014 haar titel SVH Meestergastheer ontving, heeft nu haar partner chef-kok Jef Schuur zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol afgelegd. Daarmee zijn ze het derde koppel in Nederland met een restaurant en beiden een SVH Meestertitel. Lees meer...

      
Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester  

Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

25 maart 2016

Op 24 maart jl. heeft Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Binnenkort zal Remon van de Kerkhof geïnaugureerd worden als 32ste SVH Wijnmeester. Van de Kerkhof is een jaar geleden teruggekeerd uit Australië, waar hij de afgelopen tien jaar verbleef. Hij deed er de studie ‘Viticulture’ aan de University of Adelaide en werkte onder meer bij Penfolds Magill Estate Restaurant en Black by Ezard at The Star. Lees meer...

      
SVH Horeca Roadshow bij Okura Hotel  

 Winnende klas SVH Horeca Roadshow op bezoek in het Okura Hotel

10 maart 2016

Woensdag 9 maart waren de leerlingen van de 2g van PCC Alkmaar te gast in het Okura Hotel. De winnende klas scoorde vorig schooljaar de meeste punten in de kennisquiz van de SVH Horeca Roadshow. Deze 20 leerlingen zijn uitverkoren om een bijzondere dag te beleven in het vijfsterrenhotel met een kijkje in de keuken bij tweesterrenchef Onno Kokmeijer, een culinaire workshop en een rondleiding in het indrukwekkende hotel. Lees meer...

      
Wij gaan verhuizen!  

Wij zijn verhuisd!

29 februari 2016

Wij zijn verhuisd...maar pakken pas later (flink) uit! Want eerst moet er nog verbouwd worden. Tijdens die verbouwing gaat ons werk gewoon door en kun je dezelfde dienstverlening van ons verwachten als je gewend bent. Zodra ons nieuwe kantoor is ingericht, ben je van harte welkom om ons nieuwe kantoor te komen bewonderen. Lees meer...

      
 

Eerste opleidingen krijgen SVH erkenning horecaopleidingen 2016

15 februari 2016

Op woensdagmiddag 13 januari hebben op de Horecava de eerste opleiders de officiële erkenning ontvangen van de vernieuwde SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016. Het gaat om de opleiding Sociale Hygiëne van Picabia Opleidingen en SHO (Stichting Horeca Onderwijs) en de opleidingen Master Barista Programma en Theesommeliertraject van ITC (International Tea and Coffee Academy). Lees meer...

      
Eerste examens SVH Keukenassistent bij particuliere opleider  

Eerste examens SVH Keukenassistent bij particuliere opleider

12 februari 2016

 Op donderdag 11 februari vond in Alkmaar het eerste examen bij een particuliere opleider plaats voor het nieuwe SVH Diploma Keukenassistent (KAS). SVH nam het examen af bij 10 leerlingen van opleidingsinstituut Frsh072, die de afgelopen maanden een intensieve opleiding voor het beroep Keukenassistent hebben gevolgd. SVH heeft de nieuwe leermiddelen en examens voor Keukenassistent (KAS) en Bedieningsassistent (BAS) dit najaar geïntroduceerd. Lees meer...

      
Samenwerking SVH en SCAE  

Nieuw stelsel voor examinering koffie-opleidingen door SVH en SCAE

3 februari 2016

SVH en SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) zijn een unieke samenwerking aangegaan op het gebied van examinering van koffie-opleidingen. De reden om een nieuw stelsel te introduceren is dat er steeds meer specialisme in de Nederlandse horeca gevraagd wordt aan medewerkers in functies waarin koffie van belang is. Gasten vragen om steeds verdergaande koffiebelevingen. Het stelsel van SVH en SCAE is internationaal gevalideerd en is gebaseerd op het huidige systeem van SCAE. Lees meer...

     
Restaurant Vroeg Beste Leerbedrijf Horeca 2015  

Restaurant Vroeg Beste Leerbedrijf Horeca 2015

12 januari 2016

De commissie was unaniem over de keuze van de winnaar. "Restaurant Vroeg is een pareltje binnen de horeca als het gaat om een naadloze integratie van leren en opleiden in het bedrijf. Leren en jezelf verbeteren is dé drijfveer voor het leerbedrijf om haar gasten te kunnen blijven verrassen. Niet alleen met gerechten en presentaties, maar ook met persoonlijkheid. De visie van het management is tegelijkertijd de visie van de medewerker en daarmee ook van de leerling", aldus de commissie Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca. De commissie is ook erg onder de indruk van de zogenaamde ouderavonden, waardoor ouders goed geïnformeerd en betrokken blijven. Lees meer...