Register Referentiefuncties Horeca

Het Register is bedoeld voor zowel werkgevers als werknemers. Als werkgever kunt u bedrijfsfuncties opstellen met behulp van het Register. Door vergelijking van het takenpakket met (referentie)functies bepaalt u in welke functiegroep een functie thuishoort.

Bent u ingedeeld in de juiste functie?

Het Register is niet alleen een handig hulpmiddel. Het is volgens de horeca-cao ook verplicht bij het indelen van de functies binnen uw bedrijf. Als werknemer kunt u met behulp van het Register nagaan of uw taken overeenkomen met uw functiebeschrijving.

Ontvangt u de juiste beloning?

Ook kunt u bekijken of u de juiste beloning ontvangt. Bent u het niet eens met de indeling van uw functie? In het Register vindt u een beschrijving van de beroepsprocedure.

Het Register Referentiefuncties Horeca is een initiatief van CNV, FNV, Koninklijke Horeca Nederland en De Unie en is gratis te raadplegen.

 

Alle functies op een rij

Alle mogelijke functies binnen de horeca overzichtelijk op een rij. Zo vindt u binnen de functiegroepen snel de juiste functieomschrijving.

Alle functies op een rij

Hulp bij het indelen

Heeft u hulp nodig bij het maken van een bedrijfsfunctie, combinatiefunctie of assistent functie? Hier vindt u een stappenplan en toelichting om u te helpen.

Hulp bij het indelen

Achtergrondinformatie

Hier vindt u een uitgebreid overzicht van begrippen, competenties, reglementen en procedures die in het Register Referentiefuncties Horeca worden gebruikt.

Achtergrondinformatie