Register Referentiefuncties Horeca

Het Register Referentiefuncties Horeca is bedoeld voor zowel werkgevers als werknemers. Het is een handig en veelgebruikt hulpmiddel voor werkgevers én medewerkers. Als werkgever om de bedrijfsfuncties binnen jouw bedrijf in te delen met behulp van het Register. Als werknemer kun je nagaan of jouw werkzaamheden overeenkomen met jouw functieomschrijving en of je de juiste beloning ontvangt.

Ben je werkgever?

Je werkgever maakt bij de functie-indeling gebruik van het Handboek Referentiefuncties Bedrijfstak Horeca, zie www.referentiefunctieshoreca.nl.
Het is volgens de Horeca Cao verplicht om het Register Referentiefuncties Horeca te gebruiken bij het indelen van de functies binnen jouw horecabedrijf. Dit is nog steeds een handige en veelgebruikte tool. Door het takenpakket met (referentie)functies te vergelijken, bepaal je in welke functiegroep een functie thuishoort en welke beloning daarbij hoort.

Ben je medewerker?

Het Register is niet alleen een handig hulpmiddel voor werkgevers. Als medewerker kun je met behulp van het Register Referentiefuncties Horeca nagaan of jouw taken overeenkomen met jouw functieomschrijving. Ook kun je bekijken of jij de juiste beloning ontvangt. Ben je het niet eens met de indeling van jouw functie?

Wil je je ontwikkelen binnen jouw functie? Lees meer over horecaopleidingen waarmee je je verder kunt bekwamen. 

Het Register Referentiefuncties Horeca is een initiatief van CNV, FNV, Koninklijke Horeca Nederland en De Unie en is gratis te raadplegen.

 

Alle functies op een rij

Alle mogelijke functies binnen de horeca overzichtelijk op een rij. Zo vind je binnen de functiegroepen snel de juiste functieomschrijving. Bekijk alle functies.

Hulp bij het indelen

Als werkgever hulp nodig bij het maken en indelen van een bedrijfsfunctie, combinatiefunctie of assistent functie? Gebruik het stappenplan.

Achtergrondinformatie

Een uitgebreid overzicht van begrippen, competenties, reglementen en procedures die in het Register Referentiefuncties Horeca worden gebruikt.