SVH Zelfstandig werkend kok voor opleiders

Biedt u opleidingen aan voor koks of bent u dat van plan? Dan is het goed om te weten dat SVH branche-erkende diploma’s en daarop afgestemde leermiddelen heeft ontwikkeld voor de opleiding Zelfstandig werkend kok. Ze zijn bedoeld voor koks die zich verder willen ontwikkelen in het vak. Zo kunnen ze hun vakbekwaamheid en arbeidsmarktwaarde aantoonbaar vergroten.

Over het examen en diploma

Het diploma Zelfstandig werkend kok is tot stand gekomen in nauw overleg met bedrijfsleven en onderwijs, en is erkend door koepelorganisaties, gildes en alle andere belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Dit is een onafhankelijke instelling voor beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens, die erop toeziet dat er wordt gewerkt volgens de geldende kwaliteitsnormen. Met dit branche-erkende diploma kunnen koks hun arbeidsmarktwaarde dus sterk vergroten.

Het diploma dekt minimaal de eisen van de beroepsspecifieke onderdelen van het mbo-kwalificatiedossier, aangevuld met eisen vanuit de branche. De branchediploma’s van SVH zijn specifiek erop gericht om de performance van medewerkers op de werkvloer te verbeteren. De examens zijn niet bedoeld voor examinering onder mbo-crebo’s. Meer informatie vindt u in de Toelichting diploma-inhoud SVH Zelfstandig werkend kok.

Om aan het examen SVH Zelfstandig werkend kok deel te nemen, adviseert SVH om kandidaten eerst het diploma SVH Kok, mbo Kok niveau 2 of een diploma van vergelijkbare waarde, te laten behalen. Het verschil ten opzichte van het examen SVH Kok is dat er bij het examen SVH Zelfstandig werkend kok meer zelfstandigheid en creativiteit wordt gevraagd. Examenkandidaten moeten zelf een driegangenmenu ontwikkelen en bereiden op basis van een blackbox met ingrediënten. Ook coachen en begeleiden, keukenmanagement en gastronomie komen aan bod.

Dit examen kan alleen worden geboekt als projectexamen, dat wil zeggen dat de opleidingsinstelling het examen reserveert voor de kandidaten. Lees meer over onze projectexamens.

Leermiddelen

SVH heeft ook een complete lijn van leermiddelen ontwikkeld die zijn afgestemd op het examen SVH Kok en SVH Zelfstandig werkend kok. Deze methode bestaat uit theorieboeken, werkboeken, een online leeromgeving en een leermanagementsysteem voor docenten.

Alleen examen aanbieden?

Wij krijgen regelmatig verzoeken van mensen die alleen examen willen doen, zonder opleiding. Heeft u interesse om in uw keuken/kookstudio het examen SVH Zelfstandig werkend kok los aan te bieden aan particuliere examenkandidaten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met mij op   Bekijk leermiddelen Zelfstandig werkend kok   Nieuwsbrief opleiders ontvangen?

 

SVH Magazine 2018