Zelfstandig werkend kok

Ga naar SVH Zelfstandig werkend kok voor opleidersSVH Zelfstandig werkend kok: iets voor jou?

Ben je werkzaam als kok en wil je graag de volgende stap maken in je loopbaan? Met het SVH Diploma Zelfstandig werkend kok kun je je vakbekwaamheid aantoonbaar vergroten. Voor het examen moet je zelf een driegangenmenu ontwikkelen en bereiden op basis van een blackbox met ingrediënten. Ook coachen en begeleiden, keukenmanagement en gastronomie komen aan bod.

Je kunt het examen SVH Zelfstandig werkend kok alleen doen als je al in het bezit bent van een aantoonbaar afgeronde opleiding SVH Kok, mbo Kok niveau 2 of een diploma van vergelijkbare waarde.

Kies voor meer kwaliteit

Het SVH Diploma Zelfstandig werkend kok is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en wordt erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Dit is een onafhankelijke instelling voor beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens, die erop toeziet dat er wordt gewerkt volgens de geldende kwaliteitsnormen. Voor jou betekent dat: een diploma waarvan de waarde en kwaliteit is gewaarborgd.

Hoe kun je examen doen?

Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Zelfstandig werkend kok te doen. Om het diploma te halen, kun je bij diverse opleiders een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Zelfstandig werkend kok. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk de mogelijkheden:

Examen doen met opleiding

De volgende opleiders bieden de opleiding Zelfstandig werkend kok met aansluitend het examen SVH Zelfstandig werkend kok aan:

De Rooi Pannen

ROC Midden-Nederland

Summa College

Kookpodium Beek

Examen doen zonder opleiding

Wil je alleen het examen SVH Zelfstandig werkend kok doen, zonder voorafgaande opleiding? De volgende opleiders bieden hiervoor de mogelijkheid:

ROC Midden Nederland

Je doet examen in een professionele kookstudio in Utrecht of Nieuwegein, onder begeleiding van een deskundige en bevlogen docent. Een koksbuis c.q. schort, messenset en passend schoeisel moet je zelf meenemen. De overige materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. De prijs voor het examen bedraagt € 605,- per persoon (vrijgesteld van btw). Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Yvonne de Grunt,  y.degrunt@rocmn.nl.

Summa College Eindhoven, school Horeca

Je doet examen in een professionele keuken in Eindhoven, onder begeleiding van een docent/instructeur van Summa College Eindhoven, school Horeca. De prijs voor het examen bedraagt € 605,- per persoon (vrijgesteld van btw). Alle materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Christ Bullens, c.bullens@summacollege.nl.

De beoordeling van het examen valt onder de verantwoordelijkheid van SVH.

Leermiddelen

SVH heeft ook een serie leermiddelen ontwikkeld die zijn afgestemd op het examen SVH Zelfstandig werkend kok. Het gaat om theorieboeken, werkboeken en een online leeromgeving.

Ga SVH Zelfstandig werkend kok voor opleiders   Bekijk leermiddelen SVH Zelfstandig werkend kok