SVH Kok voor opleiders

Biedt u opleidingen aan voor koks of bent u dat van plan? Dan is het goed om te weten dat SVH branche-erkende diploma’s en daarop afgestemde leermiddelen heeft ontwikkeld voor de opleiding Kok en Zelfstandig werkend kok.

De branchediploma’s van SVH zijn specifiek erop gericht om de performance van medewerkers op de werkvloer te verbeteren. De examens zijn gericht op werkenden, studenten in het contractonderwijs, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (variërend van UWV-traject tot penitentiaire inrichting) en op iedereen die zich in de horeca wil bekwamen en niet onder de leerplicht valt.

Over het examen en diploma

Het diploma Kok is tot stand gekomen in nauw overleg met bedrijfsleven en onderwijs, en is erkend door koepelorganisaties, gildes en alle andere belangrijke branchepartijen. SBB heeft het diploma ook op de website Boris praktijkloket gezet. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Dit is een onafhankelijke instelling voor beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens, die erop toeziet dat er wordt gewerkt volgens de geldende kwaliteitsnormen. Met dit branche-erkende diploma kunnen koks hun arbeidsmarktwaarde dus sterk vergroten.

Het diploma dekt minimaal de eisen van de beroepsspecifieke onderdelen van de mbo-kwalificatiedossiers. De examens voor de branchediploma’s zijn niet bedoeld voor examinering onder mbo-crebo’s. Bij het examen moeten kandidaten onder meer een 3-gangenmenu volgens receptuur kunnen bereiden. Meer informatie vindt u in de Toelichting diploma-inhoud SVH Kok.

Dit examen kan alleen worden geboekt als projectexamen, dat wil zeggen dat de opleidingsinstelling het examen reserveert voor de kandidaten. Lees meer over onze projectexamens.

Leermiddelen

SVH heeft ook een complete lijn van leermiddelen ontwikkeld die is afgestemd op het examen SVH Kok en SVH Zelfstandig werkend kok. Deze methode bestaat uit theorieboeken, werkboeken, een online leeromgeving en een leermanagementsysteem voor docenten.

Alleen examen aanbieden?

Wij krijgen regelmatig verzoeken van mensen die alleen examen willen doen, zonder opleiding. Heeft u interesse om in uw keuken/kookstudio het examen SVH Kok los aan te bieden aan particuliere examenkandidaten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met mij op   Leermiddelen SVH Kok   Nieuwsbrief opleiders ontvangen?

 

SVH Magazine 2018