Kok

Hét branche-examen voor kok: de opstap voor elke kok in de horeca

Het examen SVH Kok is ontwikkeld voor horecatalenten die een diploma willen halen om aan de slag te gaan als kok. Het gaat om jonge talenten die graag met hun handen werken en zich puur willen focussen op vakinhoud. Maar ook om volwassenen die zich, na een carrière in een andere richting, willen laten omscholen. Tot de doelgroep behoren ook hobbykoks en koks die al jaren werkervaring hebben en nu toch het diploma willen halen. SVH heeft speciaal voor deze groepen, samen met branchepartijen, het SVH Diploma Kok ontwikkeld met daarop afgestemde leermiddelen.

Het examen SVH Kok is gebaseerd op de eisen die SVH heeft opgetekend in de branche. Eenvoudig gezegd dekt een branchediploma minimaal de eisen van de beroepsspecifieke onderdelen van de mbo-kwalificatiedossiers. De examens voor de branchediploma’s zijn niet bedoeld voor examinering onder mbo-crebo’s. Meer informatie vindt u in de 'Toelichting diploma-inhoud SVH Kok'.

Het diploma Kok is tot stand gekomen in nauw overleg met bedrijfsleven en onderwijs, en is erkend door koepelorganisaties, gildes en alle andere belangrijke branchepartijen. Ook SBB beschouwt dit diploma als door de branche erkend diploma en heeft deze vermeld op de website Boris praktijkloket. Met dit diploma kunnen deze groepen hun vakbekwaamheid en arbeidsmarktwaarde verhogen. De branche-diploma’s van SVH zijn specifiek erop gericht om de performance van medewerkers op de werkvloer te verbeteren. De examens zijn gericht op werkenden, studenten in het contractonderwijs, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (variërend van UWV-traject tot penitentiaire inrichting) en op iedereen die zich in de horeca wil bekwamen en niet onder de leerplicht valt.

Examen doen?

Het examen SVH Kok wordt alleen afgenomen als projectexamen, dat wil zeggen dat de opleidingsinstelling het examen reserveert voor een groep kandidaten. In overleg met SVH wordt de examendatum en examenlocatie bepaald.

De volgende opleiders bieden de opleiding Kok met aansluitend het nieuwe examen SVH Kok aan:

ROC Midden Nederland

De Rooi Pannen

Kookpodium Beek

Summa College

Deze lijst wordt nog verder aangevuld.

Alleen examen SVH Kok doen?

Wilt u als individuele examenkandidaat alleen het examen SVH Kok doen, zonder voorafgaande opleiding? De volgende opleiders bieden hiervoor de mogelijkheid:

ROC Midden Nederland
U doet examen in een professionele kookstudio in Nieuwegein, onder begeleiding van een deskundig en bevlogen docent. Benodigde materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Een koksbuis c.q. schort, passend schoeisel en messenset dient u zelf mee te nemen. De prijs bedraagt € 590,- (vrijgesteld van BTW).

Beschikbare data: 

- Woensdag 12 april 2017
- Woensdag 17 mei 2017
- Woensdag 14 juni 2017

Meer weten of reserveren? Neem contact op met Yvonne de Grunt, y.degrunt@rocmn.nl.

Summa College Eindhoven, school Horeca
U doet examen in een professionele keuken in Eindhoven, onder begeleiding van een docent/instructeur van Summa College Eindhoven, school Horeca. De beoordeling valt onder de verantwoordelijkheid van SVH. De prijs bedraagt € 590,- (vrijgesteld van BTW). Benodigde materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Het examen vindt plaats in juni 2017. Wilt u meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Christ Bullens, c.bullens@summacollege.nl.

Deze lijst wordt nog verder aangevuld.

Voor opleiders:

Heeft u ook interesse om in uw keuken/kookstudio het examen SVH Kok aan te bieden, met of zonder bijbehorende opleiding, informeer dan naar de mogelijkheden bij onze Key Accountmanager Richard van Dijk (richard.van.dijk@svh.nl / 06 – 33 87 78 89).

Leermiddelen

Bij alle examens ontwikkelt SVH leermiddelen waarmee u zich kunt voorbereiden op het examen.

Nog vragen over dit examen?

Neem dan contact op met SVH via info@svh.nl of 088 – 050 1500.