Kok

Informatie voor opleidersSVH Kok: iets voor jou?

- Ben je al jaren aan het werk als kok en wil je jouw vakbekwaamheid graag vastleggen met een branche-erkend diploma?
- Ben je op een punt in je loopbaan beland waarin je je graag wilt laten bij- of omscholen als kok?
- Wil je je kooktalent als hobbykok verder ontwikkelen?
- Of wil je na de middelbare school doorleren voor kok, maar past een mbo-opleiding met vakken als taal en rekenen niet zo goed bij je?

Voor iedereen die zijn vakbekwaamheid als kok aantoonbaar wil vergroten, hebben we het SVH Diploma Kok ontwikkeld, met daarop afgestemde leermiddelen. Bij het examen moet je onder meer een 3-gangenmenu volgens receptuur kunnen bereiden.

Kies voor meer kwaliteit

Het SVH Diploma Kok is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en wordt erkend door alle belangrijke branchepartijen. SBB heeft dit diploma ook op de website Boris praktijkloket gezet. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Dit is een onafhankelijke instelling voor beroepskwalificerende en/of functiegerichte examens, die erop toeziet dat er wordt gewerkt volgens de geldende kwaliteitsnormen. Voor jou betekent dat: een diploma waarvan de waarde en kwaliteit is gewaarborgd.

Hoe kun je examen doen?

Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Kok te doen. Om het diploma te halen, kun je bij diverse opleiders een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Kok. Ook kun je soms alleen examen doen. Bekijk de mogelijkheden:

Examen doen met opleiding

De volgende opleiders bieden de opleiding Kok met aansluitend het examen SVH Kok aan:

Examen doen zonder opleiding

Wil je alleen het examen SVH Kok doen, zonder voorafgaande opleiding? De volgende opleiders bieden hiervoor de mogelijkheid:

ROC Midden Nederland

U doet examen in een professionele kookstudio in Nieuwegein, onder begeleiding van een deskundig en bevlogen docent. Benodigde materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Een koksbuis c.q. schort, passend schoeisel en messenset dient u zelf mee te nemen. De prijs bedraagt € 590,- (vrijgesteld van BTW).

Beschikbare data: 

- Woensdag 17 mei 2017
- Woensdag 14 juni 2017

Meer weten of reserveren? Neem contact op met Yvonne de Grunt, y.degrunt@rocmn.nl.

Summa College Eindhoven, school Horeca

Je doet examen in een professionele keuken in Eindhoven, onder begeleiding van een docent/instructeur van Summa College Eindhoven, school Horeca. De prijs van het examen bedraagt € 590,- per persoon (vrijgesteld van btw). Alle materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Het examen vindt plaats in juni 2017. Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Christ Bullens, c.bullens@summacollege.nl.

De beoordeling van het examen valt onder de verantwoordelijkheid van SVH.

Leermiddelen

SVH heeft ook een serie leermiddelen ontwikkeld die zijn afgestemd op het examen SVH Kok. Het gaat om theorieboeken, werkboeken en een online leeromgeving.

Verder leren voor Zelfstandig werkend kok?

Het diploma SVH Kok op zak en nog niet uitgeleerd? Dan kun je een volgende stap zetten in je loopbaan met het examen en een opleiding voor SVH Zelfstandig werkend Kok.

Informatie voor opleiders   Bekijk leermiddelen SVH Kok