Bedieningsvaardigheden Fastservice

LET OP: dit examen wordt niet meer afgenomen in 2017. Het examen Bedieningsassistent (BAS) is ervoor in de plaats gekomen.

Tijdens het examen Bedieningsvaardigheden Fastservice krijgt u te maken met bedieningswerkzaamheden van een fastservicebedrijf.

De praktijkopdrachten bestaan onder andere uit voorbereidende werkzaamheden, bijvoorbeeld het bedrijfsklaar maken van gastenruimtes, het serveergereed maken van dranken en gerechten, en de distributie van dranken en gerechten.

Het examen is een praktijkexamen en duurt ongeveer 1,5 uur. Examinatoren geven u een aantal opdrachten die u moet uitvoeren. Gedurende of na het examen zullen zij u een aantal vragen stellen. Ze zullen vooral vragen waarom u op een bepaalde manier heeft gewerkt of juist waarom u het niet op een andere manier heeft gedaan.

Let op! Het wil niet zeggen dat u een bepaald onderdeel verkeerd heeft uitgevoerd als u hierover een vraag krijgt. De examinatoren willen alleen van u horen of u begrijpt wat u aan het doen bent.

Het examen Bedieningsvaardigheden Fastservice wordt alleen aangeboden als projectexamen. Dit betekent dat u zich voor dit examen alleen via een opleidingsinstituut of school kunt inschrijven.