Basisvaardigheden Horeca

Het examen Basisvaardigheden Horeca wordt vanaf 1 januari 2017 alleen nog aangeboden als computerexamen. Ook kunnen opleidingsinstituten het laten afnemen als projectexamen, na afloop van een cursus. In dat geval kunt u zich inschrijven voor de cursus en het examen via het opleidingsinstituut. Per 1 juli 2017 gaat het examen SVH Basisvaardigheden Horeca uit het assortiment.

Bent u nieuw in het horecavak of wilt u uw horecakennis vergroten? Met het vak Basisvaardigheden Horeca leert u alles wat u nodig heeft om vakkundig in de horeca aan de slag te gaan. Van serveren, warenkennis en hygiëne tot het omgaan en werken met gasten. Het vak is een combinatie van de huidige examens en de cursusboeken Vakbekwaamheid Restaurantbedrijf en Basisvakbekwaamheid Horeca.

Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

- Werken in de horeca, de bedrijfstypes en vakbekwaamheid in de horeca;
- Het serveren van dranken en eetwaren;
- Kennis van dranken en eetwaren;
- Wettelijke hygiënevoorschriften en veilig en gezond werken;
- Gastgericht handelen, gastvrijheid en het verkopen van gastvrijheid;
- De gastvrijheidsformule en het werken volgens deze formule.

Met het boek 'Aan de slag in de horeca’ kunt u zich goed voorbereiden op het examen SVH Basisvaardigheden Horeca. Het boek bevat naast de theorie, tal van tips, weetjes en praktijkvoorbeelden. U kunt zich voorbereiden op het examen met zowel de eerste als de tweede druk van het boek.

De eindtermen die ten grondslag liggen aan het examen Basisvaardigheden Horeca en het cursusboek 'Aan de slag in de horeca' zijn hier te vinden.

Oefenen voor het examen? Kandidaten die een indruk willen krijgen van de vraagstelling, het taalniveau en de examenvorm (meerkeuzevragen) kunnen oefenen met een aantal oefenvragen. 

Oefenvragen

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst 

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst