Aangepast examen doen

Soms kun je in bijzondere omstandigheden aanpassingen op een examen van SVH aanvragen. Dit hangt af van het type examen en de taal waarin je het examen doet. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rij:

Mondeling examen

De volgende examens kun je ook mondeling afleggen in de Nederlandse taal: Sociale Hygiëne Horeca, Horecaportier Theorie en Leermeester Theorie.

Bij een mondeling examen worden de examenvragen en antwoorden aan je voorgelezen. Je ontvangt zelf ook een examenboekje zodat je kunt meelezen met de examenvragen en bijbehorende antwoordalternatieven. Begrippen uit de eindtermen en/of lesstof worden tijdens het examen echter niet toegelicht of uitgelegd.

Deze mondelinge examens vinden elke maand plaats in Zoetermeer. Een examen duurt maximaal 90 minuten (incl. de legitimatieprocedure). De prijs van een mondeling examen is hoger dan die van een normaal examen. Kun je aantonen dat je een handicap hebt waardoor je niet in staat bent om een examen op de normale manier te maken? Dan gelden aangepaste examenprijzen. Je dient dit aan te tonen door middel van een verklaring die is afgegeven door een terzake deskundige arts, psycholoog of orthopedagoog.

Wil je het examen Sociale Hygiëne doen en beheers je de Nederlandse taal niet of beperkt?

Dan adviseren wij je om een examen in een andere taal af te leggen in plaats van een mondeling examen.

Je kunt je aanmelden voor de mondelinge examens onderaan deze pagina.

Aanpassingen reguliere examen

Ben je in het bezit van een officiële dyslexieverklaring? Dan kan SVH je ook de volgende aanpassingen aanbieden:

- een aanpassing in de lay out van het examenmateriaal: de examenopgaven worden vergroot weergegeven 
- een verlenging van de examentijd met maximaal 15 minuten

Wil je deze aanpassingen op je examen aanvragen? Vraag dit dan ten minste tien werkdagen vóór het examen aan door een mail te sturen naar info@svh.nl. Gaat het om een computerexamen Sociale Hygiëne na 1 april 2017, dan kun je je verzoek sturen naar info@mijnsocialehygiene.nl.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst