Aangepast examen doen

In geval van bijzondere omstandigheden biedt SVH, afhankelijk van het type examen en de taal waarin het examen wordt afgenomen, de volgende aanpassingen op een examen:

Mondeling examen

U kunt het examen Sociale Hygiëne Horeca, Horecaportier Theorie of Leermeester Theorie mondeling in de Nederlandse taal afleggen. Bij een mondeling examen worden de examenvragen en antwoorden aan u voorgelezen. U ontvangt zelf ook een examenboekje waardoor u de mogelijkheid heeft om mee te lezen met de examenvragen en bijbehorende antwoordalternatieven. Begrippen uit de eindtermen en/of lesstof worden tijdens het examen echter niet toegelicht of uitgelegd. 

Deze examens vinden elke maand plaats in Zoetermeer. Een examen duurt maximaal 90 minuten (incl. de legitimatieprocedure). De prijs van een mondeling examen is hoger dan die van een normaal examen. Als u kunt aantonen een handicap te hebben waardoor u niet in staat bent om een examen op de reguliere wijze te maken, gelden aangepaste examenprijzen. U dient dit aan te tonen door middel van een verklaring afgegeven door een terzake deskundige arts, psycholoog of orthopedagoog.

Wilt u het examen Sociale Hygiëne doen en beheerst u de Nederlandse taal niet of beperkt? Dan adviseren wij u een schriftelijk examen in een andere taal af te leggen in plaats van een mondeling examen.

U kunt zich hieronder aanmelden voor de mondelinge examens.

Aanpassingen reguliere examen

Bent u in het bezit van een officiële dyslexieverklaring? Dan kan SVH u ook de volgende aanpassingen aanbieden:

- een aanpassing in de lay out van het examenmateriaal: de examenopgaven worden vergroot weergegeven 
- een verlenging van de examentijd met maximaal 15 minuten

Aangepast examen aanvragen

Als u een van bovenstaande aanpassingen op uw examen wilt aanvragen, dient u dit ten minste tien werkdagen vóór het examen aan te vragen door een mail te sturen naar info@svh.nl. Voor examens Sociale Hygiëne na 1 april 2017 kunt u het sturen naar info@mijnsocialehygiene.nl.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Per pagina

Foto-tabel  Lijst